Oglasi

Tužilaštvo odustalo od progona Kevina Spaceyja

Ured tužioca objavio je da odustaje od krivičnog progona za seksualni napad zbog 'nedostupnosti oštećenog u svojstvu svjedoka'.
Oskarovac Kevin Spacey našao se na meti višestrukih optužbi za seksualno uznemiravanje i napastovanjeEPA

Američki tužitelji objavili su da su odustali od krivičnog progona hollywoodskog glumca Kevina Spaceya za navodni seksualni napad na 18-godišnjaka u baru u Nantucketu prije više od tri godine.

Ured tužitelja okružnog suda u Nantucketu u Massachusettsu objavio je da odustaje od krivičnog progona zbog "nedostupnosti oštećenika u svojstvu svjedoka", piše The Hollywood Reporter.

Spacey (59) je bio optužen za navodni seksualni napad na 18-godišnjeg zaposlenika restorana 2016. godine na otoku Nantucketu.

Na saslušanju prošle sedmice oštećeni je odbio svjedočiti o tome je li obrisao svoje SMS poruke koje je slao Spaceyu.

Optužbe za napastovanje maloljetnika

Prošle godine, mjesec nakon pokretanja krivičnog postupka, majka navodne žrtve na konferenciji za novinare optužila je Spaceya da je seksualno napastvovao njenog sina, nakon što mu je kupio alkohol.

U Sjedinjenim Američkim Državama nije legalna konzumacija alkohola za mlađe od 21 godine starosti.

Oskarovac Spacey u međuvremenu se našao na meti višestrukih optužbi za seksualno uznemiravanje i napastovanje.

Netflix, na kojemu se prikazuje televizijska serija Kuća od karata, u kojoj je Spacey imao glavnu ulogu, također je prekinuo sve veze s glumcem.

Izvor: Agencije

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove autora komentara, a ne stavove Al Jazeere Balkans. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja jer takvi komentari neće biti objavljeni. Al Jazeera Balkans zadržava pravo da određene komentare obriše bez najave i objašnjenja.