Turski avion vraćen sa leta za Lisabon

Ovo je treći put za sedam dana da je avion turske aviokompanije primoran na promjenu kursa (EPA)

Avion kompanije Turkish Airlines, koji je u srijedu poletio za Lisabon, vraćen je s predviđene trase u Istanbul, jer je u avionu pronađen prtljag “bez pratnje”, saopćila je neimenovana glasnogovornica te kompanije, prenio je Reuters.

U avionu je bilo 170 putnika i sedam članova posade, a svi putnici su prebačeni u drugu letjelicu, kojom će poletjeti za Lisabon.

Nije poznato koliko je daleko avion stigao prije nego što je vraćen u Istanbul.

Treća promjena kursa

Ovo je treći put za sedam dana da je avion turske aviokompanije primoran na promjenu kursa, podsjeća britanska agencija.

U ponedjeljak je avion Turkish Airlinesa, koji je letio iz Istanbula za Sao Paolo, morao vanredno sletjeti u Kazablanku, u Maroku, zbog informacije o bombi, pošto je u toaletu nađena cedulja na kojoj je bila napisana riječ “bomba”.

Predstavništvo kompanije Turkish Airlinesa u Beogradu saopćilo je u ponedjeljak da je istraga ustanovila da je tadašnja prijetnja bombom u avionu na letu Istanbul – Sao Paolo bila lažna, navodi agencija Tanjug.

Dan ranije, u nedjelju, dogodio se još jedan incident iste vrste, kada je avion iste kompanije, koji je poletio za Tokio, vraćen u Istanbul, također zbog prijetnje da je navodno postavljena bomba, sa sličnim scenarijem – porukom nađenom na vratima toaleta.

Turkish Airlines je četvrti najveći avioprijevoznik u svijetu, zaključuje britanska agencija.

Izvor: Agencije