Turska ulaže 9,4 milijardi dolara u odbrambenu industriju

Dogovoreno je da dodatno budu ojačane turske snage u okviru operacije u sirijskom Afrinu (EPA)

Čelni ljudi obrambene industrije Turske raspravljali su o 55 projekata u vrijednosti 9,4 milijardi dolara, kojima će nastojati modernizirati tursku vojsku, prenosi Anadolija.

Na sastanku Izvršnog odbora obrambene industrije, kojim je predsjedao turski predsjednik Recep Tayyip Erdogan, donesene su i nove odluke u vezi s projektima čiji je cilj da dodatno budu ojačane turske snage u okviru operacije “Maslinova grana” u sirijskom Afrinu.

“Razmotrene su i određene investicije u cilju dodatnog razvoja, jačanja i podrške obrambene industrije”, navodi se u priopćenju Ureda predsjednika Turske.

Popunjavanje vojnih redova novim kadrovima

Početkom godine objavljeno je da će turska vojska primiti približno 43.000 novih uposlenika tijekom 2018.

Potreba za novim kadrovima javila se nakon što su tisuće uposlenika dobile otkaze tijekom čistki nakon neuspješnog pokušaja državnog udara 2016. godine, prenijeli su državni mediji.

Agencija Anadolija javila je, pozivajući se na neimenovanog vojnog dužnosnika, da će među novacima biti 3.755 časnika i 5.375 nižerangiranih časnika.

Od srpnja 2016. godine suspendirani su deseci tisuća osoba, ili su dobili otkaze, ili su u zatvoru gdje čekaju na suđenje.

Izvor: Agencije