Turska: Snježne padavine blokirale puteve

Više stotina ekipa opremljenih teškim strojevima bori se sa snježnim pokrivačem (Anadolija)

Obilne snježne padavine uzrokovale su poteškoće u odvijanju saobraćaja diljem Turske, a više od 1.300 lokalnih puteva u toj zemlji u potpunosti je blokirano za saobraćaj motornih vozila, javio je reporter agencije Anadolija.

Na području grada Bingola, na istoku Turske, blokirano je više od 270 putnih pravaca, dok je u Sivasu, u centralnoj Turskoj, blokirano blizu 750 lokalnih puteva.

Lijekovi i osnovne životne potrepštine lokalnom stanovništvu helikopterima dostavljaju specijalne ekipe Uprave za civilne poslove i borbu s prirodnim katastrofama.

Zatvorene škole

Grad Gumushane, u crnomorskoj regiji, zahvaćen je obilnim padavinama i niskim temperaturama, a na širem području grada za saobraćaj je zatvoreno 277 lokalnih putnih pravaca.

Više stotina ekipa opremljenih teškim strojevima bore se sa snježnim pokrivačem.

Škole na području ovih gradova su zatvorene, a u ruralnim područjima, zbog intenzivnih padavina, nisu mogući radovi na čišćenju snježnih nanosa, potvrđeno je Anadoliji iz Uprave za civilne poslove i borbu s prirodnim katastrofama.

Intenzivne snježne padavine otežavaju odvijanje saobraćaja i u najmnogoljudnijem turskom gradu Istanbulu, dok je u prijestolnici Ankari došlo do kratkotrajnog prekida u napajanju električnom energijom.

Izvor: Agencije