Oglasi

Turska: Historija nikad neće zaboraviti licemjerno ponašanje UAE

Narod i historija neće zaboraviti i oprostiti sporazum UAE o normalizaciji odnosa sa Izraelom, poručuje Turska.
Posrednik u postizanju sporazuma Izraela i UAE bio je američki predsjednik Donald TrumpEPA

Tursko Ministarstvo vanjskih poslova saopćilo je da historija neće zaboraviti i da nikada neće oprostiti, kako kažu, "licemjerno ponašanje" Ujedinjenih Arapskih Emirata u postizanju sporazuma sa Izraelom o normalizaciji odnosa.

Kako se navodi u saopćenju, narod Palestine i administracija imaju pravo da oštro reaguju protiv sporazuma koji, kako se navodi, preinačuje redoslijed politike Bliskog Istoka sa palestinskog pitanja na borbu protiv Irana, prenosi Reuters, piše Tanjug.

"Historija i savjest naroda u regionu neće zaboraviti i nikada oprostiti ovo licemjerno ponašanje UAE, kojim su izdali palestinske stavove radi svojih interesa", navodi se u saopćenju.

Trump posrednik

Dodaje se i da zabrinjava mogućnost da bi UAE mogao jednostranim potezom da pokuša da ukloni Arapski mirovni plan postignut 2002. godine, koji je sklopila Arapska liga.

Posrednik u postizanju sporazuma Izraela i UAE bio je američki predsjednik Donald Trump, a dodaje se da Izrael takve sporazume ima sa Egiptom i Jordanom.

Izvor: Agencije

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove autora komentara, a ne stavove Al Jazeere Balkans. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja jer takvi komentari neće biti objavljeni. Al Jazeera Balkans zadržava pravo da određene komentare obriše bez najave i objašnjenja.