Oglasi

Tuka i Pezer postali balkanski prvaci

Amel Tuka je pobijedio u trci na 800 metara na Balkanskom prvenstvu, dok je Mesud Pezer bio najbolji u bacanju kugle.
Amel Tuka osvajač je bronze na Svjetskom atletskom prvenstvu u Kini, prije tri godine, što je najveći uspjeh bh. atletikeEPA

 

Dvojica bh. atletičara - Amel Tuka i Mesud Pezer - postali su prvaci Balkana na atletskom natjecanju koje se održava u Istanbulu.

Tuka je pobijedio u utrci na 800 metara na Balkanskom prvenstvu, dok je Pezer bio najbolji u bacanju kugle.

Već od samog početka utrke Tuka je nametnuo svoj ritam i prvo mjesto bez problema održao do samoga kraja, prenose bh. mediji.

Državni rekord Mesuda Pezera

Pezer je osvojio balkansko zlato, bacivši kuglu 20,77 metara čime je postavio novi državni rekord, centimetar više od prethodnog, koji je također bio u njegovom vlasništvu.

Mesud Pezer popravio je državni rekord Bosne i HercegovineEPA

Najbolji bosanskohercegovački atletičar Amel Tuka osvajač je bronce na Svjetskom atletskom prvenstvu u Kini, prije tri godine, što je najveći uspjeh bh. atletike.

Osim medalje iz Pekinga, ima i nekoliko pobjeda na atletskim mitinzima te je sudjelovao na Olimpijskim igrama u Rio de Janeiru.

Izvor: Agencije

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove autora komentara, a ne stavove Al Jazeere Balkans. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja jer takvi komentari neće biti objavljeni. Al Jazeera Balkans zadržava pravo da određene komentare obriše bez najave i objašnjenja.