Oglasi

Tsipras dolazi u Skoplje

To će biti prva zvanična posjeta jednog grčkog premijera Sjevernoj Makedoniji nakon njenog sticanja nezavisnosti 1991.
Posjetu grčkog premijera sjevernom susjedu potvrdila je zvanična AtinaEPA

Grčki ministar spoljnih poslova Georgios Katrougalos je potvrdio da će grčki premijer Alexis Tsipras posjetiti Skoplje u prvoj nedelji aprila, prenosi TV Telma

To će biti prva oficijelna posjeta jednog grčkog premijera Sjevernoj Makedoniji nakon njenog sticanja nezavisnosti u 1991. godini. 

"Pokušavamo da pronađemo načine, sa ljudima sa kojima nismo razmijenili ni dobar dan, kako bismo zajedno planirali promociju zajedničkih interesa i stabilizaciju regiona. Razmišljamo o koracima koji će pokazati našim sugrađanima da je klima zaista poboljšana", rekao je grčki ministar spoljnih poslova Georgios Katrougalos u intervjuu za radio News247

Emotivne reakcije

Reakcije u sjevernim dijelovima Grčke povodom Sporazuma iz Prespe prokomentarisao je kao emotivne, uz nadu da će vremenom i ti ljudi razumjeti pozitivne strane sporazuma, posebno u području ekonomije. 

"Imamo povrijeđen nacionalni ponos još od vremena potpisivanja memoranduma. Moje mišljenje je da će vremenom građani u sjevernim dijelovima Grčke shvatiti koje sve ekonomske benefite donosi Prespanski sporazum za grčku državu i pogotovo za region", kazao je Georgios Katrougalos. 

Izvor: Agencije

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove autora komentara, a ne stavove Al Jazeere Balkans. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja jer takvi komentari neće biti objavljeni. Al Jazeera Balkans zadržava pravo da određene komentare obriše bez najave i objašnjenja.