Trumpova snaha neplaćenim radnicima: Ovo je važnije od vas

Lara Trump
Lara Trump poručila je neplaćenim radnicima da ostanu snažni i da 'cijenimo sve što žrtvuju' (Reuters)

Snaha američkog predsjednika Donalda Trumpa, Lara Trump, kaže kako ima razumijevanja za 800.000 zaposlenika u javnom sektoru koji ne dobivaju plaće zbog blokade Vlade SAD-a, ali im poručuje da je nastala situacija važnija od bilo kojeg pojedinca, prenosi Hina.

“To nije pravedno prema vama i to svi shvaćamo, ali mnogo je važnije od bilo kojeg pojedinca”, rekla je supruga Trumpovog sina Erica za Bold TV.

“To je malo patnje za budućnost naše države, a njihova djeca, unuci i generacije koje dolaze zahvalit će im na žrtvi”, kazala je Lara Trump za radnike koji zbog najdulje blokade Vlade u američkoj povijesti, koja traje već mjesec dana, ne dobivaju plaće. 

‘Stojimo iza vas, cijenimo sve što žrtvujete’

Lara Trump 36-godišnja je bivša producentica informativnog magazina Inside Edition, a za sina američkog predsjednika Erica, koji sada vodi očevo poslovno carstvo, udala se 2017. 

“Znam da je teško”, rekla je o žrtvama radnika koji bez plaća čekaju dogovor republikanaca i demokrata o 5,7 milijarda dolara vrijednom zidu. 

“Znam da ljudi imaju obitelji, račune za plaćanje, hipoteke i stanarine”, istaknula je i dodala kako će njezin svekar brzo pronaći rješenje. 

“Pa bih im samo poručila da ostanu snažni. Cijenimo sve što žrtvuju.”

“Stojimo iza vas i činimo sve što možemo. Znam da predsjednik čini sve što može kako bi to brzo riješio”, zaključila je.

Senat u četvrtak o blokadi

Trump i demokrati dulje od mjesec dana odmjeravaju snage u vezi s proračunskim nesuglasica zbog kojih je 800.000 saveznih djelatnika na prisilnom dopustu ili rade bez plaće.

U središtu sukoba jest zid koji Donald Trump želi podići na granici s Meksikom i za koji traži više od pet milijarda dolara, a demokrati odbijaju potpisati takav proračunski kompromis.

Američki Senat u četvrtak se treba dogovoriti o tekstu kojim bi se ukinula djelomična blokada rada saveznih organa, koja traje od 22. prosinca prošle godine i utječe na ekonomiju i moral velikog broja Amerikanaca, prenio je AFP. 

Izvor: Agencije