Oglasi

Trumpova administracija ukida još jedan paket pomoći Palestincima

Ukidaju se programi namijenjeni približavanju Palestinaca i Izraelaca koji su dosad raspolagali s budžetom od 8,6 milijuna eura.
Donald TrumpDonald Trump rekao je da je odluke o obustavi pomoći donio ne bi li nagnao Palestince na pregovoreEPA - Arhiva

Sjedinjene Države su u nedjelju ukinule još jedan paket pomoći Palestincima, nakon što su im bile ukinule pomoć vrijednu 170 milijuna eura, rekao je diplomatski izvor.

Ovaj put se ukidaju programi namijenjeni približavanju Palestinaca i Izraelaca koji su dosad raspolagali s proračunom od 8,6 milijuna eura, navodi izvor u američkom veleposlanstvu u Izraelu.

"Prenamijenit ćemo dio tog novca koji je bio namijenjen rješavanju sukoba", rekao je, kako prenosi Hina.

Izvor nije naveo točan iznos, ali je rekao da će ti programi sada biti namijenjeni pomirbi Izraelaca i arapskih Izraelaca kojih je 17,5 posto u stanovništvu Izraela.

Trump: Obustava pomoći zbog pregovora

SAD je 24. kolovoza objavio da ukida pomoć Palestincima vrijednu 170 milijuna eura.

Taj će se novac iskoristiti za "poboljšanje" programa u Izraelu, kazao je izvor.

Američki predsjednik Donald Trump rekao je da je ove odluke donio ne bi li nagnao Palestince na pregovore, budući da je Palestinska samouprava prekinula sve veze s Washingtonom kad je Donald Trump početkom prosinca priznao Jeruzalem prijestolnicom Izraela.

Sjedinjene Američke Države najavile su ranije da će obustaviti pomoć od 25 milijuna dolara bolnicima u istočnom Jeruzalemu, kao i obustavljanje financiranja Agencije UN-a za pomoć palestinskim izbjeglicama (UNRWA), a prije toga da će uskratiti 200 milijuna bilateralne pomoći za Zapadnu obalu i Pojas Gaze. 

Izvor: Agencije

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove autora komentara, a ne stavove Al Jazeere Balkans. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja jer takvi komentari neće biti objavljeni. Al Jazeera Balkans zadržava pravo da određene komentare obriše bez najave i objašnjenja.