Trumpov sin po drugi put svjedočio pred odborom Senata

Donald Trump mlađi je nakon saslušanja rekao da mu je drago što je sve konačno gotovo (EPA)

Donald Trump mlađi, najstariji sin američkog predsjednika, svjedočio je pred odborom Senata nekoliko sati, nakon čega je rekao da nema razloga brinuti se zbog optužbi za davanje krivog iskaza.

Predsjednikov najstariji sin kazao je da nije “nimalo” zabrinut zbog sumnji demokrata da je lagao Kongresu o sastanku s ruskim advokatom u Trump Toweru 2016. godine.

Na drugom saslušanju Trump mlađi je proveo tri sata pred obavještajnim odborom Senata, u sklopu istrage o ruskom utjecaju na američke predsjedničke izbore.

Osim o sastanku s ruskim advokatom, koji je obećao inkriminirajuće informacije o Hillary Clinton, protukandidatkinji njegovog oca na predsjedničkim izborima, očekivalo se da će senatore na ispitivanju iza zatvorenih vrata zanimati i interes Donalda Trumpa starijeg za izgradnju nebodera u Moskvi.

Pristao odgovarati na pitanja 

Kako prenosi portal Politico, Trump mlađi je novinarima nakon saslušanja poručio da mu je “drago što je sve konačno gotovo”.

Ranije ovog mjeseca pristao je odgovarati na pitanja tokom četiri sata o šest tema, uključujući njegovu interakciju s Rusima tokom predsjedničke kampanje i koliko je njegov otac bio upućen u to.

Posebni istražitelj Robert Mueller proveo je dvije godine istražujući je li se kampanja američkog predsjednika urotila s Rusima uoči izbora 2016. godine.

Mueller je zaključio da nije bilo udruživanja, no pitanje o tome je li Trump kriv za opstrukciju istrage ostavio je otvorenim.

Izvor: Agencije