Oglasi

Trump zaprijetio da će biti još strožiji prema Kini

Predsjednik SAD- Donald Trump zaprijetio je da će biti još strožiji prema Kini u trgovinskoj politici ukoliko pobijedi na izborima 2020.
Trump je izrazio svoje nezadovoljstvo prema kineskim liderima rekavši da 'na kraju uvijek mijenjaju dogovor u svoju korist'EPA

Predsjednik Sjedinjenih Američkih Država Donald Trump zaprijetio je da će biti još strožiji prema Kini u trgovinskoj politici ukoliko pobijedi na izborima 2020.

Trump je ovo objavio na društvenoj mreži Twitter prvog dana nastavka pregovora o okončavanju carinskog rata Washingtona i Pekinga, koji su nastavljeni nakon dva mjeseca.

Pregovori u Šangaju traju u utorak i srijedu, kako bi pokušali da riješe nesuglasice uključujući problem sa kineskim gigantom Huaweijem, prenosi Tanjug.

Trumpovo nezadovoljstvo

Trump je izrazio svoje nezadovoljstvo prema kineskim liderima rekavši da "na kraju uvijek mijenjaju dogovor u svoju korist".

On je predložio da treba sačekati izbore kada će vidjeti da li će demokrate pobijediti.

"Njima je problem da čekaju jer ako i kada ja pobijedim, dogovor koji će dobiti biće mnogo stroži od onoga o čemu se sad pregovara ili ga neće ni biti", dodao je Trump.

Izvor: Agencije

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove autora komentara, a ne stavove Al Jazeere Balkans. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja jer takvi komentari neće biti objavljeni. Al Jazeera Balkans zadržava pravo da određene komentare obriše bez najave i objašnjenja.