Trump tvrdi da je platio milione dolara poreza

Imam vrlo malo dugova u odnosu na vrijednost imovine, rekao je američki predsjednik Donald Trump (EPA)

Američki predsjednik Donald Trump u ponedjeljak je rekao da je platio “milione dolara poreza” te da je imao pravo na porezne olakšice i amortizaciju, nakon pisanja New York Timesa da je godišnje državi platio samo 750 dolara poreza.

Republikanski predsjednik je u nizu objava na Twitteru odgovarao na izvještaj New York Timesa da je 2016. i 2017. platio samo 750 dolara saveznog poreza na dohodak te da nije platio porez na dohodak deset od proteklih petnaest godina.

“Platio sam milione dolara poreza, no kao i drugi, imao sam pravo na amortizaciju i porezne olakšice”, napisao je na Twitteru, prenose Reuters i Hina.

“Ja imam izrazito premalo dugova. Imam vrlo malo dugova u odnosu na vrijednost imovine”.

Trump kaže da ima nevjerojatnu imovinu

Republikanski predsjednik, koji će se u utorak navečer po prvi puta na debati susresti s demokratskim protukandidatom Joeom Bidenom prije izbora 3. novembra, napisao je da ima “nevjerojatnu imovinu” i “vrlo impresivne finansijske izvještaje”.

Trump ipak odbija objaviti podatke o plaćenim porezima, odstupajući time od standardne prakse predsjedničkih kandidata desetljećima, tvrdeći da je pod revizijom porezne agencije, no ta institucija ističe kako on ipak smije objaviti te informacije.

Trump je odbacio pisanje New York Timesa i optužio taj medij da je informacije dobio ilegalno.

Glasnogovornica Bijele kuće Kayleigh McEnany opisala je taj članak kao pokušaj političkog atentata u stilu demokratske stranke.

“Vidjeli smo već ovo i ranije… navodne porezne informacije koje izlaze u javnost uoči debate. Pokušali su to i 2016. – nije im uspjelo”, rekla je za Fox Business Network.

Izvor: Agencije