Trump: Trebao sam ostaviti košarkaše u zatvoru u Kini

Trump je rekao da je pritvor igračima povučen prilikom njegovog sastanka s kineskim čelnikom Xi Jinpingom (EPA)

Američki predsjednik Donald Trump izjavio je da je trebao ostaviti u zatvoru u Kini američke košarkaše koji su bili optuženi za krađu.

Njegova izjava uslijedila je nakon što je otac jednog od košarkaša umanjio značaj Trumpove umiješanosti u njihovo oslobađanje, prenosi AP.

“Ko? Zbog čega je bio tu? Svi žele da izgleda kao da mi je pomogao”, rekao je Lavar Ball na pitanje o Trumpovoj umiješanosti u ovaj događaj.

Trump je, s druge strane, rekao da je pritvor igračima povučen prilikom njegovog nedavnog sastanka s kineskim čelnikom Xi Jinpingom u Pekingu.

Krađa u prestižnim buticima

“Sada kad su trojica košarkaša van Kine i spašena od godina provedenih u zatvoru Lavar Ball, LiAngelov otac, ne prihvata ono što sam učinio za njegovog sina i da krađa nije velika stvar. Trebao sam košarkaše ostaviti u zatvoru”, poručio je Trump na Twitteru.

Košarkaši univerzitetske ekipe UCLA LiAngelo Ball, Cody Riley i Jalen Hill, kako agencija podsjeća, bili su uhapšeni i ispitani zbog krađe u prestižnim buticima koji se nalaze pored hotela u kojem su bili odsjeli.

Oni su prošle sedmice uputili izvinjenje zbog onog što su uradili i zahvalili Trumpu što je pomogao u njihovom puštanju iz zatvora.

Izvor: Agencije