Oglasi

Trump: Smrtne kazne za ubice policajaca

Američki čelnik, nakon kritika, uputio je pohvale na račun rada agenata FBI-a.
Donald Trump je najavio da će na olimpijske igre poslati delegaciju na visokom nivouAP - Arhiva

Predsjednik Sjedinjenih Američkih Država Donald Trump ponovo je napao čelnike američke Federalne istražne agencije (FBI), potom i pohvalio kadete te akademije, ali istovremeno obećao da će biti "lojalniji policiji nego iko drugi"  te se založio za uvođenje smrtne kazne za ubice policajaca, prenose agencije.

U govoru pred ovogodišnjom klasom diplomaca FBI-a u Virginiji Trump je obećao da će podržavati policajce i osudio one koji ih napadaju.

On je pozvao na uvođenje smrtne kazne za sve osuđene za ubistvo policajca.

Tokom kampanje Trump je obećao da će potpisati ukaz kojim bi se tražila smrtna kazna za ubice policajaca. To još nije uradio.

Istraga o e-mailovima

Predsjednik SAD-a često kritikuje FBI, a njihovu istragu o e-mailovima Hillary Clinton ocijenio je kao "zaista sramotnu".

On je pohvalio akademiju FBI-a u bazi Quantico, u Virginiji, a diplomcima odao priznanje, rekavši da će "najbolja obuka pomoći u spašavanju života".

"Predsjednik Sjedinjenih Država stopostotno je uz vas. Usput, vi ste odlični ljudi. Rekao bih: 90 posto vas je odlično, zar ne? Preostalih deset posto – to baš i ne funkcioniše dobro", kazao je Trump.

On je održao taj govor samo nekoliko dana nakon što je za tu agenciju izjavio da je "u rasulu" i "najgora u historiji".

Izvor: Agencije

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove autora komentara, a ne stavove Al Jazeere Balkans. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja jer takvi komentari neće biti objavljeni. Al Jazeera Balkans zadržava pravo da određene komentare obriše bez najave i objašnjenja.