Oglasi

Trump: SAD i saveznici porazit će radikalni islamski terorizam

Prilikom prve posjete sjedištu američke Centralne komande Trump je poslao poruku 'snagama smrti i uništenja'.
Američki predsjednik upozorio je da je ISIL 'u kampanji genocida, čineći zlodjela širom svijeta'Reuters

Američki predsjednik Donald Trump obećao je da će SAD i njegovi saveznici poraziti "snage smrti radikalnog islamskog terorizma" i "spriječiti radikalne džihadiste" da naprave uporište na američkom tlu.

Trump je danas, u govoru koji je održao prilikom prve posjete sjedištu američke Centralne komande u zračnoj bazi u Tampi na Floridi, poslao poruku "jedinstvenim glasom tim snagama smrti i uništenja", prenosi AFP.

"SAD i njegovi saveznici porazit će radikalni islamski terorizam. I nećemo mu dozvoliti da pusti korijene u našoj zemlji", poručio je američki predsjednik. 

'ISIL u kampanji genocida'

Upozorio je da je Islamska država Irak i Levant "u kampanji genocida, čineći zlodjela širom svijeta", navodi AP.

Trump je također rekao da, iako SAD snažno podržava NATO, želi da sve njegove članice jednako doprinose savezu. 

Američki predsjednik u nedjelju je objavio da će prisustvovati samitu NATO-a u Briselu u maju iako je ranije iznio kritike na račun saveza i učešća članica u njegovom finansiranju. 

Izvor: Agencije

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove autora komentara, a ne stavove Al Jazeere Balkans. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja jer takvi komentari neće biti objavljeni. Al Jazeera Balkans zadržava pravo da određene komentare obriše bez najave i objašnjenja.