Trump: Provjerio sam zid na granici s Meksikom, sjajan je

Trump kaže da su Sjedinjene Američke Države 'pune', da je imigracijski sistem 'pretovaren' i da se ilegalne imigracije moraju zaustaviti (EPA)

Američki predsjednik Donald Trump poručio je da je novi zid na južnoj granici Sjedinjenih Američkih Država sa Meksikom sjajan.

“Upravo sam provjerio novi granični zid – sjajan je! Sada odlazim u Los Angeles”, napisao je Trump na Twitteru, prenosi Tanjug.

On je objavio snimak diskusije o granici i sigurnosti sa američkim graničarima, kojima se zahvalio što SAD “čuvaju svaki dan”.

Pored video snimka diskusije, na zvaničnom Twitter nalogu pojavila se i kratka montaža njegove posjete granici, praćena dramatičnom muzikom. Na snimku se vidi okupljena publika, oprema kojom raspolažu američki graničari i predsjednik SAD-a u raznim situacijama.

‘Pretovaren sistem’

On je istakao da su Sjedinjene Američke Države “pune”, da je imigracijski sistem “pretovaren” i da se ilegalne imigracije moraju zaustaviti.

“Zaista postoji vanredna situacija. Ovo je kolosalan nalet i previše je za naš imigracijski sistem, to ne možemo da dopustimo da se dogodi. Ne možemo više da vas primamo. Ne možemo da vas primimo. Naša zemlja je puna”, rekao je Trump prilikom obilaska renoviranog dijela s meksičkom granicom, prenosi AP.

Trump, kako navodi agencija, čini sigurnost na granicama ključnom tezom svoje kampanje za novi mandat 2020. godine.

Izvor: Agencije