Oglasi

Trump ponovo protiv Harley-Davidsona

Američki lider pozvao na bojkot ako kultni proizvođač motocikala dio proizvodnje premjesti u Evropu kako je najavio.
Uprava Harley-Davidson je krajem juna najavila kako će precizirati svoju strategiju krajem jula, što do sada nije učinilaEPA

Američki predsjednik Donald Trump ponovo se okomio na jednu do svojih uobičajenih meta Harley-Davidson i preporučio kako ovu firmu treba bojkotirati ako preseli dio svoje proizvodnje u Evropu kako je najavila, prenose agencije.

Proizvođač kultnih motora je krajem juna najavio kako planira preseliti u Evropu dio svoje proizvodnje namijenjene tom tržištu.

Odluka je donesena kako bi se izbjeglo evropsko povišenje carina sa šest na 31 posto za motore Harley-Davidson, a nakon što je Trumpova administracija uvela nove carinske tarife na čelik i aluminij koji se uvoze u Sjedinjene Američke Države.

Posljedice carinske bitke

„Brojni vlasnici Harley-Davidsona planiraju bojkotirati tu kompaniju ako se proizvodnja preseli u inozemstvo. Savršeno!“, napisao je Trump na Twitteru u nedjelju.

„Većina drugih firmi dolazi k nama, među kojima i konkurenti Harleyja.“

Uprava Harley-Davidson je krajem juna najavila kako će precizirati svoju strategiju krajem jula, što do sada nije učinila.

Tokom prezentacije tromjesečnih rezultata, Harley-Davidson je naveo kako njegova prodaja u SAD-om nije zahvaćena posljedicama carinske bitke koju je pokrenula Trumpova administracija.

Izvor: Agencije

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove autora komentara, a ne stavove Al Jazeere Balkans. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja jer takvi komentari neće biti objavljeni. Al Jazeera Balkans zadržava pravo da određene komentare obriše bez najave i objašnjenja.