Trump: Pjongjang otišao predaleko u uvredama Bidenu

Joe Biden
Agencija KCNA navela je da 'bijesni psi poput Bidena mogu naškoditi mnogim ljudima ako ih se pusti na slobodu' (AP)

Donald Trump je u nedjelju ocijenio da je Sjeverna Koreja otišla predaleko nazvavši Joea Bidena “bijesnim psom”.

Režim u Pjongjangu ovaj je tjedan odlučio silovito napasti bivšega američkog potpredsjednika i izglednog Trumpova suparnika u utrci za Bijelu kuću iduće godine, prenosi Hina.

“Bijesni psi poput Bidena mogu naškoditi mnogim ljudima ako ih se pusti na slobodu”, prenijela je službena novinska agencija KCNA, dodajući da bi takve trebalo “nasmrt pretući”.

“Gospodine predsjedniče, Joe Biden je možda pomalo uspavan i usporen, no ni u kojem slučaju nije poput ‘bijesnog psa’. Zapravo je puno bolji”, odgovorio je Trump na Twitteru, u poruci očigledno upućenoj sjevernokorejskom čelniku Kim Jong-unu, s kojim se dosad sastao triput, navodi agencija. 

Trump: Jedini nudim svijetlu budućnost

Američki se predsjednik dodao je kako isključivo on Sjevernoj Koreji može ponuditi svijetlu budućnost, jednako kao i njezinu čelniku koji zemlju vodi čeličnom rukom, poput njegova oca i njegova djeda. 

“Jedini sam na vlasti koji vam može omogućiti da postignete svoj cilj. Morate brzo djelovati i zaključiti sporazum”, napisao je Trump.

Pregovori o denuklearizaciji i dalje su na tankom ledu pošto je propao drugi sastanak između Kima i Trumpa održan u veljači u Hanoiju. 

Od tada Sjeverna Koreja podiže napetosti nizom raketnih pokusa, a i novi pregovori, započeti u listopadu u Stockholmu, završili su u slijepoj ulici.

Izvor: Agencije