Trump optužuje društvene mreže za miješanje u izbore za Kongres

Istupanjem iz ugovora s Rusijom, Donald Trump je enormno podgrijao opasnost od nove utrke u naoružavanju (AP)

Američki predsjednik Donald Trump optužio je društvene mreže za uplitanje u nadolazeće izbore za Kongres, rekavši u intervjuu Daily Calleru da su “super liberalni”. 

Govoreći o kompanijama, uključujući Facebook i Twitter, Trump je tom konzervativnom internetskom portalu rekao kako “misli da su se one već” umiješale u kongresne izbore 6. studenog, koji se tradicionalno održavaju na polovici predsjedničkom mandata.

“Pravo uplitanje u posljednje izbore, ako dobro pogledate, je da su doslovce sve te superliberalne kompanije navijale za Hillary Clinton”, rekao je Trump, misleći na svoju demokratsku protukandidatkinju.

Optužbe republikanskog predsjednika nadovezuju se na njegove ranije kritike protiv društvenih mreža i internetskih pretraživača za koje kaže da su mu nesklone.

Kompanije negiraju da su politički pristrasne

“Mislim da Google i Facebook i Twitter, mislim da se oni odnose prema konzervativcima i republikancima vrlo nepošteno. Mogu vam reći da imam osobno iskustvo”, rekao je Trump nedavno.

Google i ostale tehnološke tvrtke negiraju da su politički pristrane.

Glavni ravnatelj Facebooka Mark Zuckerberg je na saslušanju u Kongresu u travnju rekao kako razumije zabrinutost oko pristranosti jer je kalifornijska Silicijska dolina, dom tehnološke industrije, “mjesto ekstremno ljevičarski nastrojeno”.

Dodao je kako naporno radi da iskorijenio bilo kakvu takvu pristranost na Facebooku. 

Izvor: Agencije