Oglasi

Trump opet napao Facebook, Twitter i Google

Lider SAD-a posebno napao Twitter koji je, rekao je, otežao pristup njegovu računu.
Trump: Facebook, Twitter i Google su toliko skloni demokratima da je to smiješnoAP

Američki predsjednik Donald Trump u utorak je ponovo optužio velike internetske kompanije da su pristrane u korist njegovih demokratskih protivnika, prenose agencije.

„Facebook, Twitter i Google su toliko skloni demokratima da je to smiješno“, objavio je na Twitteru, sedmicu dana nakon što je u Kongresu dao iskaz izvršni ravnatelj Googlea Sundar Pichai koji je odlučno odbio te optužbe.

Lider Sjedinjenih Američkih Država je posebno napao Twitter koji je, rekao je, otežao pristup njegovu računu @realDonaldTrump koji ima nešto više od 56 milijuna korisnika.

„Povukli su veliki broj imena i jako usporili stepen i brzinu rasta računa“, dodao je američki predsjednik koji, čini se, pažljivo prati kretanje broja svojih pretplatnika.

Redovni napadi

Internetske superfirme su ovih mjeseci redovno bile na meti kritike predsjednika i nekih republikanskih zastupnika koji su, bez dokaza, upozoravali na njihovu „pristranost“.

Premda su čelnici tih tehnoloških grupacija uglavnom skloniji demokratima, malo je naznaka da Google iz političkih razloga krivotvori rezultate pretrage, misle tehnološki stručnjaci.

Pichai je, odgovarajući na pitanje pravosudnog odbora Zastupničkog doma neprestano odbijao zamisao da bi njegova grupacija mogla biti „politički pristrana“, opetujući puno puta da Google „ne ističe informacije“ koje daju prednost nekoj grupi ili ideji.

Izvor: Agencije

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove autora komentara, a ne stavove Al Jazeere Balkans. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja jer takvi komentari neće biti objavljeni. Al Jazeera Balkans zadržava pravo da određene komentare obriše bez najave i objašnjenja.