Oglasi

Trump odlučan da uvede takse Meksiku ako nema napretka

Predsjednik SAD-a je najavio da će takse od pet posto na meksičku robu uvesti ako dvije zemlje ne sklope trgovinski sporazum.
Donald Trump smatra da postoji velika vjerovatnoća da će SAD sklopiti trgovinski sporazum s MeksikomEPA

Američki predsednik Donald Trump izjavio je da postoji "velika verovatnoća" da će SAD sklopiti trgovinski sporazum s Meksikom, ali da će, ako dve zemlje ne uspeju da postignu dogovor, u ponedeljak na uvoz iz te zemlje biti nametnuta taksa od pet odsto.

"Ako budemo u mogućnosti da se dogovorimo s Meksikom, a postoji velika verovatnoća da ćemo to i učiniti, oni će početi snabdevanje poljoprivrednim proizvodima u velikom obimu, i to odmah", poručio je Trump na Twitteru.

Meksiko šalje gardu na granicu

"Ako ne budemo u stanju da postignemo dogovor, Meksiko će početi da plaća takse od pet odsto u ponedeljak", dodao je američki predsjednik.

Da će Meksiko rasporediti Nacionalnu gardu na južnu granicu sa Gvatemalom, što je deo pokušaja države da se izbori sa migracijama iz Centralne Amerike u SAD, potvrdio je meksički ministar spoljnih poslova Marcelo Ebrard.

Trump je još ranije zapretio dodatnim taksama na robu iz Meksika do 10. juna ako ta zemlja ne učini više kako bi zaustavila priliv migranata u SAD.

Izvor: Agencije

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove autora komentara, a ne stavove Al Jazeere Balkans. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja jer takvi komentari neće biti objavljeni. Al Jazeera Balkans zadržava pravo da određene komentare obriše bez najave i objašnjenja.