Trump od državnog tužioca traži istragu protiv Bidenovog sina

Donald Trump je i ranije pozivao Williama Barra da pokrene istragu porodice Joea Bidena prije izbora (EPA)

Američki predsjednik Donald Trump u utorak je pozvao glavnog državnog tužioca Willaima Barra da pokrene istragu o korupciji protiv Huntera Bidena, sina demokratskog kandidata na izborima Joea Bidena.

“Državni tužilac se mora pokrenuti. On mora djelovati i to brzo”, rekao je Trump u telefonskom razgovoru za televiziju Fox News i pozvao da se nalaz istrage objavi prije izbora 3. novembra, prenosi Hina. 

“On mora nekoga za to zadužiti”, kazao je Trump odgovarajući na pitanje treba li Barr imenovati posebnu grupu za istragu nepotkrijepljenih optužbi protiv Huntera Bidena objavljenih u New York Postu prošle sedmice.

Joe Biden negira kršenje zakona

Taj list pisao je o e-mail porukama iz laptopa koji je navodno Hunter Biden ostavio na popravku, sugerirajući da je Joe Biden koristio svoj raniji potpredsjednički položaj kako bi pomogao svom sinu da se obogati.   

Joe Biden je negirao da je kršio zakon i ustvrdio da sa svojim sinom ne govori o njegovim poslovima.

Drugi mediji su iznijeli sumnje u vjerodostojnost sadržaja laptopa.

Trump je i ranije pozivao državnog tužioca da pokrene istragu Bidenove porodice prije izbora, kao i njegovih drugih političkih protivnika, uključujući bivšeg predsjednika Baracka Obamu.

Izvor: Agencije