Oglasi

Trump o Hollywoodu: To su stvarni rasisti i vrlo su loši po SAD

Filmovi koje proizvode rade se s huškačkom namjerom i s ciljem izazivanja haosa, kaže predsjednik SAD-a.
Oni stvaraju vlasitito nasilje, a zatim ga pokušavaju pripisati drugima, rekao je Trump o HollywooduReuters/Arhiva

Američki predsjednik Donald Trump nazvao je američku filmsku industriju Hollywood rasističkom, te optužio da pravi filmove koji štete Sjedinjenim Američkim Državama. 

"Hollywood je zaista jako loš. Govorite o rasistima, a zapravo Hollywood je rasistički", izjavio je Trump u petak u Washingtonu, javlja Anadolija. 

Trump je u dvorištu Bijele kuće govorio o problemu rasizma u njegovoj zemlji, a ovu priliku je iskoristio da na vrlo oštar način iznese kritike i na račun Hollywooda, jedne od najvećih svjetskih filmskih industrija. 

'Vole sebe nazivati elitom'

"Liberalni Hollywood je rasistički na najvišem nivou, i to s velikom ljutnjom i mržnjom. Vole sebe nazivati elitom, ali oni to nisu. Zapravo, prava elita su oni kojima se oni često žestoko protive", istakao je Trump, te je nastavio: 

"Filmovi koje proizvode rade se s huškačkom namjerom i s ciljem izazivanja haosa. Oni stvaraju vlasitito nasilje, a zatim ga pokušavaju pripisati drugima. Oni su stvarni rasisti i vrlo su loši za našu zemlju."

Podvukao je kako odbacuje sve rasističke optužbe koje su upućene na njegov račun. 

Izvor: Agencije

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove autora komentara, a ne stavove Al Jazeere Balkans. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja jer takvi komentari neće biti objavljeni. Al Jazeera Balkans zadržava pravo da određene komentare obriše bez najave i objašnjenja.