Oglasi

Trump migrantima: Naša vojska vas čeka!

Istovremeno, američki general je rekao da SAD na granicu s Meksikom šalju 5.200 vojnika.
Karavan migranata napreduje prema američkoj granici s MeksikomEPA

Pentagon je saopštio da će na granicu s Meksikom poslati 5.200 vojnika u okviru mjera protiv karavana migranata koji se kreće prema Sjedinjenim Američkim Državama (SAD), javlja Anadolija.

Američki general Terrence John O'Shaughnessy je novinarima kazao da će vojnici na granicu biti poslani do kraja ove sedmice.

„To je samo početak operacije. Nastavit ćemo povećavati taj broj“, kazao je O'Shaughnessy.

Naglasio je da je ova grupa dodatna pomoć za 2.092 graničara koje se već nalaze na granici s Meksikom.

Direktna konfrontacija

Američki predsjednik Donald Trump je zaprijetio danas da će na granicu s Meksikom poslati američku vojsku pred karavan migranata koji se kreće prema SAD-u.

Putem Twittera, Trump je poručio da će američka vojska čekati migrante iz Srednje Amerike, čime je nagovijestio da će biti riječ o dosta direktnijoj konfrontaciji s migrantima nego što su ranije tvrdili neki američki vojni zvaničnici.

 

 

 

„Mnogi članovi bandi i mnogo loših ljudi infiltrirali su se u karavan koji se kreće prema našoj južnoj granici. Molim vas, vratite se, nećete biti pušteni u SAD ako ne prođete pravni proces. Ovo je invazija na našu državu i naša vojska vas čeka!“, napisao je Trump.

Ujedinjene nacije (UN) su saopštile da se više od 7.000 migranata iz Srednje Amerike na putu prema SAD-u.

Izvor: Agencije

 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove autora komentara, a ne stavove Al Jazeere Balkans. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja jer takvi komentari neće biti objavljeni. Al Jazeera Balkans zadržava pravo da određene komentare obriše bez najave i objašnjenja.