Oglasi

Trump: Iduće sedmice ću imati 'mnogo jasnije mišljenje' o ubistvu Khashoggija

Trump je kazao da američka administracija blisko sarađuje s Turskom i Saudijskom Arabijom u vezi s ovim slučajem.
Trump kaže da SAD sarađuju sa Turskom i Saudijskom ArabijomEPA

Američki predsjednik Donald Trump je izjavio da će naredne sedmice imati razgovore s Kongresom o pitanju ubistva saudijskog novinara Jamala Khashoggija, javlja Anadolija.

Trump je novinarima kazao da američka administracija blisko sarađuje s Turskom i Saudijskom Arabijom u vezi s ovim slučajem.

Dodao je da njegova zemlja sarađuje s ove dvije zemlje kako bi utvrdila šta se dogodilo s Khashoggijem.

Istakao je i kako će naredne sedmice imati "mnogo jasnije mišljenje" o ubistvu novinara.

Nestao u konzulatu

"Imat ću dosta jasnije mišljenje o ovome već sljedeće sedmice", kazao je američki predsjednik.

Podsjetimo, Saudijska Arabija se suočila sa kritikama iz cijelog svijeta zbog ubistva novinara Jamala Khashoggija u saudijskom konzulatu u Istanbulu.

Kolumnista Washington Posta nestao je 2. oktobra, nakon što je ušao u saudijski konzulat u Istanbulu da preuzme dokumente koji su mu bili potrebni da bi se vjenčao.

Prema tvrdnjama kancelarije državnog tužilaštva u Istanbulu, kada je ušao, Khashoggi je odmah zadavljen, a zatim i raskomadan.

Izvor: Agencije

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove autora komentara, a ne stavove Al Jazeere Balkans. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja jer takvi komentari neće biti objavljeni. Al Jazeera Balkans zadržava pravo da određene komentare obriše bez najave i objašnjenja.