Trump: Clinton bi mogla dovesti do trećeg svjetskog rata

Donald Trump se zapitao kako će Hillary Clinton pregovarati a ruskim liderom Vladimirom Putinom nakon što ga je demonizirala (AP)

Republikanski kandidat na izborima za predsjednika Sjedinjenih Američkih Država Donald Trump izjavio je kako bi plan njegove rivalke na izborima iz redova demokrata Hillary Clinton za Siriju “doveo do trećeg svjetskog rata”, zbog potencijala za konflikt s vojnim snagama Rusije, koja raspolaže nuklearnim oružjem.

Trump je u intervjuu za Reuters rekao kako je poražavanje oružane grupe Islamska država Irak i Levant veći prioritet nego da se ubijedi sirijski predsjednik Bashar al-Assad da se povuče, umanjujući na taj način značaj cilja koji američka politika već dugo ima.

Republikanski kandidat se zapitao kako će Hillary Clinton pregovarati s ruskim liderom Vladimirom Putinom nakon što ga je demonizirala.

Razjedinjeni republikanci

On je, također, okrivio aktuelnog američkog predsjednika Baracka Obamu za pogoršanje odnosa s Filipinima dok je na vlasti u toj azijskoj državi novi predsjednik Rodrigo Duterte.

Trump se požalio i na odsustvo jedinstva republikanaca koji bi stali iza njegove kandidature i kazao kako bi lako pobijedio na izborima kada bi ga lideri te partije podržali.

“Da imamo jedinstvo u stranci, ne bi mogli izgubiti ove izbore od Hillary Clinton”, rekao je Trump.

Izvor: Agencije