Trump Bidenu: Nadam da ćeš imati dovoljno inteligencije

Joe Biden je osam godina proveo u administraciji demokratskog predsjednika Baracka Obame (Reuters)

Objava kandidature Joea Bidena za predsjednika nije prošla nezapaženo kod američkog čelnika Donalda Trumpa koji je upozorio tog političara, bivšeg potpredsjednika, da će predizbori u Demokratskoj stranci biti “prljavi”, prenosi dpa. 

“Dobrodošao u utrku ‘Uspavani Joe’ (Sleepy Joe)”, napisao je Trump na svom Twitter profilu u uobičajenom stilu davanja nadimaka svojim političkim protivnicima. 

“Samo se nadam da ćeš imati dovoljno inteligencije, u što se već dugo sumnja, da provedeš uspješnu kampanju za predizbore. Bit će prljavo, jer ćeš se nositi s ljudima koji istinski imaju neke veoma bolesne i dementne ideje. No ako uspiješ, vidimo se na startnoj liniji”, dodao je Trump. 

Biden je svoju kandidaturu objavio u četvrtak. 

Već bio u Obaminoj administraciji

“Mi smo u borbi za dušu ove nacije”, poručio je Biden u videoporuci objavljenoj rano ujutro po američkom vremenu, pozvavši birače da uskrate drugi mandat Trumpu. 

“Vjerujem da će povijest gledati na četiri godine ovog predsjednika i svega što prigrljuje kao na devijantan trenutak u vremenu. No ako damo Donaldu Trumpu osam godina u Bijeloj kući on će zauvijek i temeljito promijeniti karakter ove nacije i ono što jesmo, a ja ne mogu stajati sa strane i dopustiti da se to dogodi”, dodao je Biden. 

Dugogodišnji senator, 77-godišnji Biden, koji je osam godina bio u administraciji demokratskog predsjednika Baracka Obame, pridružio se listi 20-ak kandidata koji žele demokratsku nominaciju kako bi porazili sadašnjeg predsjednika, prenosi Reuters. 

Izvor: Agencije