Oglasi

Trump bi prihvatio strane informacije o svojim protivnicima

Donald Trump ne bi odbio štetne informacije o političkim protivnicima čak i ako ih dobije od stranih vlada.
Trump kaže da bi 'možda' kontaktirao FBI ako bi mu bile ponuđene informacije za koje bi mislio 'da nešto nije u redu'EPA

Predsjednik Sjedinjenih Američkih Država Donald Trump izjavio je kako ne bi odbio informacije koje bi išle na štetu njegovim protivnicima ako ih dobije tokom predsjedničke kampanje 2020, čak i ako bi došle od stranih vlada.

U razgovoru za ABC News, predsjednik je rekao kako se to ne bi računalo kao miješanje u izbore. "Ako bi neko imao informacije, mislim da bi ih i prihvatio", rekao je Trump.

Kada su ga upitali misli li da je njegov sin trebao pozvati FBI kada je primio jednu takvu e-mail poruku 2016, rekao je: "Dajte molim vas, život ne funkcionira tako".

Međutim, kasnije je rekao kako bi "možda" kontaktirao FBI ako bi mu bile ponuđene informacije za koje bi mislio "da nešto nije u redu", prenosi Hina.

"Možda bih htio samo slušati, a nema ništa loše u slušanju", rekao je za američku televiziju.

"Ako bi me neko nazvao iz neke države i rekao 'imamo informacije o vašim protivnicima', mislim da bih ih htio znati", izjavio je Trump.

Uplitanje u izbore

Odbacio je zabrinutost u vezi uplitanja vanjskih sila u izbore.

"To nije uplitanje, oni imaju informacije i mislim da bi ih prihvatio. Ako bi pomislio da nešto nije u redu, možda bi pozvao FBI, ali samo ako bi mislio da nešto nije u redu", dodao je Trump.

Navodi o umiješanosti stranih sila, posebice Rusije, do sad su obilježili Trumpov predsjednički mandat zbog čega je provedena i široka istraga koju je vodio posebni savjetnik Robert Mueller.

U izvještaju je zaključeno da ne postoji dovoljno dokaza da je postojao Trumpov dosluh s Rusijom.

Izvor: Agencije

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove autora komentara, a ne stavove Al Jazeere Balkans. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja jer takvi komentari neće biti objavljeni. Al Jazeera Balkans zadržava pravo da određene komentare obriše bez najave i objašnjenja.