Trijumf košarkaša regije u kvalifikacijama

Hrvatski košarkaši savladali su Austrijance 78:74 (Pixsell)

Košarkaška reprezentacija Srbije plasirala se na Evropsko prvenstvo, pošto je u večernjim satima u utorak u hali Pionir u Beogradu savladala Izrael sa 83:67 u posljednjem kolu A grupe kvalifikacija.

Srbija je takmičenje završila kao treća, sa učinkom od šest pobjeda i četiri poraza, iza prvoplasirane Crne Gore i Izraela koji ima isti skor (6-4), ali bolji učinak u međusobnim duelima.

Najefikasniji u pobjedi selekciji Srbije bili su Milenko Tepić sa 16 i kapiten Nenad Krstić sa 14 poena. U gostujućoj ekipi istakao se Omar Kaspi sa 20 poena.

Crnogorski košarkaši savladali su reprezentaciju Slovačke 80:48. Izabranici selektora Luke Pavićevića pitanje pobjednika riješili su već do kraja prve četvrtine nakon koje je razlika iznosila 21 koš.

Razlika je početkom treće četvrtine iznosila 26, a u finišu meča i 35 koševa.

Najefikasniji u pobjedničkoj selekciji bio je Bojan Dubljević sa 26, Bojan Dašić je postigao 13, a koš manje Suad Šehović.

Hrvati bez poraza

Hrvatska muška košarkaška reprezentacija završila je u utorak bez poraza kvalifikacije za odlazak na Eurobasket koji će se sljedeće godine održati u Sloveniji.

U susretu posljednjeg, 10. kola grupe C, hrvatski igrači savladali su Austrijance sa 78:74.

Najefikasniji u hrvatskoj reprezentaciji bili su Roko-Leni Ukić sa 16 i Darko Planinić sa 14 koševa, a kod Austrijanaca Jason Detrick sa 19 poena.

Ranije u utorak, košarkaška reprezentacija Estonije pobijedila je u Talinu selekciju Islanda sa 80:58 u posljednjem kolu A grupe.

Estoncima je to bila šesta pobjeda u takmičenju i sada se ovaj tim probio na drugo mjesto u grupi. Estonija ima pobjedu više od Srbije.

Albanija je bila ubjedljivo bolja od Belgije, 82: 46, dok je Bjelorusija savladala Portugal, 77:64. Turski košarkaši nadjačali su reprezentaciju Češke, 81: 58.

Finska je trijumfovala nad Švicarskom, 84:77. Mađarska je bila bolja od Kipra, 63:58, a Gruzija je nadjačala Holandiju 97:89.

Reprezentacija Latvije bila je bolja od Rumunije, 85:77.

Njemačka je trijumfovala nad Azerbejdžanom 81:68, a Švedska je savladala Luksemburg 85:68. 

Izvor: Agencije