Treneri prve ‘žrtve’ prelaznog roka

Garrido je dobio otkaz nakon što je Villareal eliminiran iz Kupa kralja od trećeligaša Mirandesa (EPA)

Nogometaše španskog prvoligaša Villareala će do kraja sezone voditi bivši reprezentativac Jose Francisco Molina, saopćio je taj klub.

Dosadašnji trener Juan Carlos Garrido dobio je otkaz nakon što je Villareal eliminiran iz Kupa kralja od trećeligaša Mirandesa, javlja Tanjug.

Villareal bilježi katastrofalne rezultate ove sezone: eliminiran je iz Lige šampiona i nacionalnog kupa, a na tabeli Primere trenutno zauzima 17. mjesto sa 15 bodova, koliko ima i Sporting Gijon, najbliži pratilac iz zone ispadanja.

Italijanski nogometni prvoligaš Genoa otpustio je u četvrtak trenera Alberta Malesanija, dan nakon katastrofalnog prvenstvenog poraza protiv Napolija (1:6).

Njegovu poziciju će preuzeti Pascuale Marino.

Malesani (49), koji je u aprilu prošle godine dobio otkaz u Parmi, deseti je otpušteni trener u Seriji A ove sezone.

Eliminacije od niželigaša

“To je žalosno, ali ne možemo dalje tako. Kada je tim ponižen na terenu, kao jučer u Napulju, ne postoji ništa drugo da se uradi”, izjavio je predsjednik Genoe Enrico Preziosi.

Klub iz lučkog grada nakon 16 odigranih kola zauzima 10. mjesto na tabeli Serie A sa 21 bodom i zaostaje 13 bodova za vodećim Milanom i Juventusom.


Gregorio Manzano [EPA]

Drugi trener španske lige koji je dobio otkaz je Gregorio Manzano, sad već bivši trener Atletico Madrida, javlja Goal.

Španski nogometni prvoligaš također je otpustio trenera poslije eliminacije kluba u Kupu kralja, iako je Manzano u klub stigao tek ljetos.

“Izvršni odbor kluba je jednoglasno odlučio da otpusti Manzana kao prvog trenera”, ističe se na zvaničnoj stranici kluba.

Bivši vezni igrač Atletica Diego Simeone izjavio je da je spreman preuzeti kormilo madridskog tima, pošto je u utorak napustio klupu argentinskog Racinga.

Izvor: Agencije