Totti: Uskoro postajem direktor Rome

Uprkos malom broju trofeja nikada nije želio napustiti Romu iako je imao mnogo poziva bogatih i najboljih klubova Evrope (EPA)

Najbolji nogometaš u historiji Rome Francesco Totti odlučio je završiti igračku karijeru i preuzeti funkciju direktora rimskog kluba, prenose agencije.

Totti je obavio sastanak sa predsjednikom „Vučice“ Jamesom Pallottom i prelomio da prestane sa aktivnim igranjem nogometa u 40. godini.

„Ništa još nisam potpisao, još uvijek nisam direktor Rome. Međutim, uskoro ću to biti“, rekao je Totti za Premium Sport.

Odbio bogataše

Toti je čak 25 sezona igrao za matičnu Romu, postavio je brojne rekorde – po broju utakmica (786) i golova (307), a osvojio je jedan Scudetto i po dva Superkupa i Kupa Italije.

Uprkos malom broju trofeja nikada nije želio napustiti Romu iako je imao mnogo poziva bogatih i najboljih klubova Evrope, poput Real Madrida, Milana, Chelseaja…

Po isteku ugovora na kraju sezone razmišljao je da nastavi igrati, imao je ponude iz Sjedinjenih Američkih Država i Japana, ali je ostao odan Rimu.

Izvor: Agencije