Torres se vraća u Atletico

Nakon odlaska iz Liverpoola, karijera mu je krenula nizbrdo (EPA)

Sedam godina nakon što je napustio Vicente Calderon, španski napadač Fernando Torres (30) vraća se u redove Atletico Madrida i bit će konkurencija Mariju Mandžukiću za mjesto u ekipi.

U redovima trenutnog španskog prvaka niko nije želio potvrditi, ali niti demantirati ovu vijest, no ugledni španski listovi Marca i As navode kako su Chelsea, Milan i Atletico dogovorili posao.

Torres je igrač Chelseaja, no prvi dio sezone proveo je na posudbi u Milanu. Kako ga Talijani više nisu željeli, Chelsea je dogovorio novu posudbu, ovoga puta s evropskim doprvakom.

U Milan bi iz Atletica trebao preći Alessio Cerci.

Brojni trofeji

Fernando “El Nino” Torres je upravo u Atleticu započeo karijeru i u tom je klubu izgradio svoje ime. U dresu madridskog kluba igrao je šest godina (2001-2007) postigavši 92 gola u 244 utakmice.

Iz Atletica je 2007. preselio u Liverpool za 25 miliona eura i u dresu ‘Redsa’ nastavio je s odličnim igrama. Za Liverpool je u 142 nastupa zabio 81 pogodak, a potom u januaru 2011. za 60 miliona eura otišao u Chelsea.

Prelaskom na Stamford Bridge njegova je karijera krenula silaznom putanjom i Torres je tek povremeno pokazivao trenutke genijalnosti zbog kojih je smatran jednim od najboljih napadača na svijetu.

U dresu ‘Bluesa’ je u pet sezona zabio 45 golova i ovoga ljeta je posuđen Milanu. No i na San Siru je grijao klupu i u deset susreta postigao je samo jedan gol.

Torres je jedan od rijetkih nogometaša koji je u karijeri osvojio sve važnije trofeje. Sa španskom reprezentacijom je bio svjetski (2010) i dvostruki evropski prvak (2008, 2012).

U dresu Chelseaja bio je pobjednik Lige prvaka (2012) i Evropske lige (2013).

Izvor: Agencije