Tina Maze objavila autobiografski roman

Tina Maze se početkom godine oprostila od aktivnog bavljenja skijanjem (EPA)

Proslavljena slovenska skijašica Tina Maze predstavila je u Ljubljani autobiografiju pod naslovom Ja, Tina nakon što je nedavno i definitivno okončala dugogodišnju uspješnu karijeru.

Knjigu je, po njenim dnevničkim bilješkama, koje je pisala rukom, složio sportski novinar Vito Divac, s kojim se poznaje otkad je stupila na “bijele staze”.

“Pisanje dnevnika bila je svojevrsna terapija, koju mogu svima preporučiti”, kazala je Maze na prezentaciji knjige, koju slovenski izdavač namjerava izdati i na engleskom i njemačkom jeziku.

“Pisala sam dnevnik u pripremama za natjecanja, tražeći neke odgovore i izražavajući svoje osjećaje, jer papir sve podnese i razumije, a to mi je pomoglo i kad sam imala neke vrlo teške sezone”, dodala je Maze.

Knjiga završava njenom mišlju da je u uspješnoj karijeri imala i mnogo sreće s obzirom na to da nikad nije imala tešku ozljedu koja bi je spriječila da nastavi i bude uporna u postizanju vrhunskih rezultata, kako se to događa nekim sportašima, a posebno u skijanju.

Druga Tinina knjiga

Biografski roman je Ja, Tina nije prva Tinina knjiga – lani je napisala i izdala slikovnicu s pričama za djecu pod naslovom Tina i njena medvjeđa moć.

Oproštajnim nastupom na “Zlatnoj lisici” u Mariboru prošlog siječnja Maze se i definitivno oprostila od skijanja.

Važi za najuspješniju slovensku sportašicu svih vremena.

Šesta je skijašica u povijesti s pobjedama u svih pet disciplina, osvojila je 15 medalja na velikim natjecanjima, među kojima su i olimpijske, a šest je puta u domovini bila proglašena najboljom sportašicom godine.

Izvor: Agencije