Thaci otvorio stadion u Mitrovici

Vlada Kosova za gradnju stadiona izdvojila je 50.000 eura (Anadolija)

Premijer Kosova Hashim Thaci otvorio je danas renovirani olimpijski stadion “Adem Jashari” u Mitrovici, na kojem će nogometna reprezentacija Kosova odigrati svoju prvu međunarodnu prijateljsku utakmicu protiv Haitija.

Meč je zakazan za srijedu 5. marta u 15 sati, podsjeća agencija Anadolija.

Za renoviranje stadiona u Mitrovici, koje je počelo prošle godine, Ministarstvo kulture, omladine i sporta izdvojilo je više od 700.000 eura, a postavljeno je novih 18.000 stolica.

Premijer Thaci je, otvarajući stadion, obećao da će Vlada Kosova nastaviti investirati u sport i renoviranje ostalih stadiona širom Kosova. Također, izrazio je uvjerenje da će reprezentacija Kosova u svom prvom međunarodnom meču pobijediti.

“Očekujem da u srijedu imamo prvu historijsku utakmicu između Kosova i Haitija, ali da to bude i slavlje. Snažno vjerujem da će Kosovo pobijediti”, kazao je Thaci. 

Zahvalnost Nogometne federacije

Predsjednik Nogometne federacije Kosova Fadil Vokrri zahvalio se kosovskom premijeru na renoviranju stadiona u Mitrovici.

“Kad se cijela država digne na noge, nama liderima Federacije i svim sportistima je mnogo lakše da prevaziđemo izazove koji su pred nama”, kazao je Vokrri.

Za organizaciju meča Kosovo – Haiti Vlada Kosova je izdvojila 50.000, a Ministarstvo kulture, omladine i sporta 25.000 eura.

Članovi kosovske nogometne reprezentacije obišli su jutros u Prištini grob bivšeg predsjednika Kosova Ibrahima Rugove.

Kosovsku reprezentaciju predvodili su predsjednik Federacije Vokrri i selektor Albert Bunjaku.

Kosovska reprezentacija je potom obišla i Memorijalni kompleks porodice Jashari u Prekazu.

Objavljena lista

Selektor nogometne reprezentacije Kosova Albert Bunjaku objavio je jučer listu sa imenima 22 igrača koji će igrati prijateljski meč protiv Haitija. Na listi izabranika Bunjakua, osim golmana nogometnog kluba “Prishtina” Kushtrima Mushice, svi ostali igrači igraju u stranim klubovima širom Evrope.

Interes za meč u srijedu je veoma veliki. Svih 16.000 ulaznica, koje su koštale 5, 7 i 10 eura, rasprodato je za samo dva dana.

Prema odluci FIFA-e iz januara ove godine, Kosovo može igrati međunarodne prijateljske mečeve, ali bez obilježja države.

Izvor: Agencije