Oglasi

Thaci i za korekciju granica, i za pripajanje Preševske doline

Ideja o korekciji granica Kosova i Srbije je mrtva, odgovorio je premijer Ramush Haradinaj predsjedniku Kosova.
Onaj ko želi zbaciti vladu ne priča o tome, već djeluje, rekao je Ramush HaradinajReuters - Arhiva

Predsjhednik Kosova Hashim Thaci zalaže se i za korekciju granica Kosova i Srbije, ali i za pripojenje Preševske doline, prenosi Tanjug.

Prema njegovim riječima, "postoji realna mogućnost ujedinjenja Preševske doline s Kosovom, čime bi se, u okviru dijaloga Beograda i Prištine, realiziralo legitimno pravo građana Preševa, Medveđe i Bujanovca".

Thaci je na svom Facebook profilu napisao kako je u protekla dva dana imao sastanke s predstavnicima akademskog i poslovnog svijeta, studentima, predstavnicima civilnog društva i novinarima, uglavnom iz Preševske doline.

Glavna tema razgovora bilo je pripajanje Preševa, Medveđe i Bujanovca Kosovu.

Najavio je kako će, na predstojećoj konferenciji u Erevanu, posvećenoj frankofoniji, govoriti o mogućnosti korekcije granica s mogućnošću ujedinjenja Preševske doline s Kosovom.

Haradinaj se ne plaši Thacija

Oglasio se i premijer Kosova Ramush Haradinaj, po kojem Thaci "jedino izazivanjem nemira na sjeveru Kosova može održati svoju ideju o korekciji granica između Srbije i Kosova".

Prethodno je Thaci pozvao Haradinaja da korigira svoje stavove u vezi s dijalogom Beograda i Prištine.

Haradinaj mu je odgovorio kako je "ideja o korekciji granica - mrtva".

Ne plaši se, kako kaže, Thacijevih pokušaja da zbaci Vladu Kosova, prenijela je kosovska Gazeta Express.

"Tko želi zbaciti vladu ne priča o tome, već djeluje", rekao je Haradinaj.

Izvor: Agencije

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove autora komentara, a ne stavove Al Jazeere Balkans. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja jer takvi komentari neće biti objavljeni. Al Jazeera Balkans zadržava pravo da određene komentare obriše bez najave i objašnjenja.