Težak poraz Hrvatske od Portugala

Hrvatska je u novo izdanje Lige nacija krenula teškim porazom u Lisabonu (EPA)

Nogometna reprezentacija Hrvatske novu sezonu Lige nacija otvorila je teškim porazom u Lisabonu, u okviru grupe 3 Lige A, gdje ju je Portugal večeras savladao sa 4:1.

Strijelci za domaću ekipu bili su Joao Cancelo u 41., Diogo Jota u 58., Joao Felix u 70. i Andre Silva u petoj minuti sudijske nadoknade, a gol za Hrvatsku postigao je Bruno Perković u 90. minuti.

Fudbalska reprezentacija Sjeverne Makedonije slavila je pobjedu nad Armenijom od 2:1, u kojem su dosuđena tri jedanaesterca, javila je Anadolija.

Sjeverna Makedonija takmiči se u diviziji C Lige nacija i to u grupi 2 u kojoj su još Armenija, Estonija i Gruzija.

Izabranici makedonskog selektora Igora Angelovskog poveli su već u petoj minuti meča kada je dosuđeni jedanaesterac realizirao Ezgjan Alloski.

Jovetić presudio Kipranima

Makedonci su do drugog gola došli pred kraj prvog poluvremena i to ponovo nakon penala, a realizator je bio Ilija Nestorovski.

Armenija je do smanjenja rezultatskog zaostatka došla u četvrtoj minuti sudijske nadoknade, a siguran izvođač još jednog penala bio je Tugran Barseghyan iz Astane.

Uspješna je bila i reprezentacija Crne Gore, koja se s Kipra vraća s pobjedom od 2:0. 

Utakmicu Lige C riješio je Stevan Jovetić, golovima u 60. i 73. minuti.

Od ostalih današnjih utakmica, izdvajaju se pobjeda Engleske na Islandu od 1:0, Francuske u Švedskoj sa 1:0, te Belgije u Danskoj od 2:0, sve u sklopu Lige A.

Izvor: Agencije