Više teško povrijeđenih u željezničkoj nesreći u Škotskoj

Nekoliko osoba je teže povrijeđeno kada je putnički voz iskočio iz šina u srijedu ujutro na istočnoj obali Škotske, kazala je škotska premijerka Nicola Sturgeon, javlja agencija Reuters i dodaje kako je ona rekla kako je riječ o većoj nesreći.

Televizijski snimci pokazuju crni dim iznad šumskog područja kod Stonehavena, južno od naftaškog grada Aberdeena nešto kasnije nakon što je voz škotske željeznice ScotRail iskočio iz šina zbog velikih padavina koje su zabilježene tokom noći.

Britanski premijer Boris Johnson je naveo kako je tužan što se desila „veoma ozbiljna nesreća“ u Abderdeenshireu, te kako misli na sve one koji su pogođeni.

Nepotvrđeni navodi o pogibiji

Reuters navodi kako je jedan medij objavio, pozivajući se na Sky News, kako je jedna osoba poginula, no to još niko nije potvrdio.

„Iako još nemamo sve detalje, žao mi je što moran kazati kako smo dobili podatke o teškim povredama. Ovo je veoma ozbiljna nesreća. Imamo početne izvještaje željeznica i hitnih službi i u toku sam situacije“, navela je Sturgeon.

Policija je dobila vijest o željezničkoj nesreći kod Stonehavena, grada 15 kilometara južno od Aberdeena, u 09:40 sati ujutro u srijedu.

Izvor: Agencije