Tepeš pobjedom ‘oteo’ Prevcu ukupni naslov

Prevcu za utjehu ostaje naslov pobjednika Svjetskog kupa u skijaškim letovima (EPA)

Slovenski skijaš-skakač Jurij Tepeš pobijedio je u nedjelju na posljednjem ovosezonskom natjecanju za Svjetski kup na domaćoj letaonici u Planici te za samo 2,8 bodova ‘oteo’ pobjedu sunarodnjaku Peteru Prevcu, a time i ukupnu pobjedu u Svjetskom kupu.

U nevjerojatno dramatičnom raspletu posljednjeg natjecanja skijaša-skakača Peter Prevc, vodeći nakon prve serije s letom od 234,5 metra, izgubio je ukupni naslov pobjednika Svjetskog kupa od Nijemca Severina Freunda, koji je uoči posljednjeg obračuna imao prednost od 44 boda.

Dramatičan rasplet

Prevca je savršenim letom u drugoj seriji od 244 metra, za koji je od sudaca dobio pet najviših ocjena, baš kao i Prevc dva dana prije, za samo 2,8 bodova prestigao sunarodnjak Jurij Tepeš i ‘oteo’ mu, ne samo današnju pobjedu, već i naslov ukupnog pobjednika Svjetskog kupa.

Prevc je u drugoj seriji poletio do 233 metra, ali to mu nije bilo dovoljno za pobjedu koja bi mu donijela i trijumf u Svjetskom kupu, prenosi Hina.

Nijemac Severin Freund je posljednje natjecanje završio kao sedmi što mu je donijelo 36 bodova, pa su Nijemac i Prevc na kraju obojica završili sa 1.729 bodova, ali je Freundu pripao naslov zbog više pojedinačnih pobjeda u sezoni.

Nijemac ih je skupio devet, a Prevc četiri. Prevcu za utjehu ostaje naslov pobjednika Svjetskog kupa u skijaškim letovima, gdje je nadmašio Freunda, a Tepeš je osvojio treće mjesto.

Izvor: Agencije