Tenis: Azarenka ekspresno do četvrtfinala

Jelena Janković nije se uspjela plasirati u četvrtfinale turnira u konkurenciji dublova (EPA)

Prva svjetska teniserka Viktorija Azarenka stigla je za samo 57 minuta do četvrtfinala Australian Opena, uvodnog Grand Slam turnira godine.

Braniteljica titule je u prošlom kolu morala igrati tri seta protiv Amerikanke Jamie Hampton, ali u osmini finala nije imala nikakvih problema protiv Ruskinje Jelene Vesnine.

Deklasirala ju je sa 6:1, 6:1 i sada ima četiri pobjede u isto toliko međusobnih dvoboja, a pritom nije izgubila nijedan set.

Bjeloruskinja će u četvrtfinalu igrati protiv još jedne Ruskinje, nekadašnje pobjednice Roland Garrosa i US Opena, Svjetlane Kuznjecove.

Janković ispala

Srbijanska teniserka Jelena Janković i Hrvatica Mirjana Lučić-Baroni nisu se uspjele plasirati u četvrtfinale ovog takmičenja u konkurenciji dublova, pošto su u ponedjeljak ujutro predale meč Ruskinji Anastasiji Pavljučenko i Čehinji Lusi Safarovoj, prvi vodstvu rivalki od 2:1 u prvom setu.

U borbi za plasman u polufinale, Pavljučenko i Safarova će igrati protiv Australijanki Ashleigh Barty i Casey Dellacqua.

Teniserka iz Srbije je takmičenje u pojedinačnoj konkurenciji završila u trećem kolu, nakon poraza od Ane Ivanović 7:5, 6:3.

Milojević u osmini finala

Nikola Milojević iz Srbije plasirao se u osminu finala Otvorenog prvenstva Australije u juniorskoj konkurenciji, pošto je u Melburnu savladao Australca Olivera Andersona sa 6-2, 1-6, 8-6.

Protivnik Milojeviću u meču za ulazak u četvrtfinalu turnira bit će Austrijanac Lucas Miedler, koji je pobijedio Amerikanca Mackenzie McDonalda sa 6-4, 6-2.

U četvrtfinale su zasad prošla dvojica Francuza. Jeremy Chardy je napravio iznenađenje pobijedivši 21. nositelja, Talijana Andreasa Seppija s 5-7, 6-3, 6-2, 6-2. Za plasman u polufinale će igrati protiv boljeg iz okršaja Andyja Murrayja i Gillesa Simona.

U dvoboju njegovih sunarodnjaka Jo-Wilfried Tsonga je bio bolji od Richarda Gasqueta sa 6-4, 3-6, 6-3, 6-2 i sada čeka pobjednika meča između Rogera Federera i Milosa Raonica (TS).

Australian Open, osmina finala:
Teniseri:
Chardy – Seppi (21) 5-7, 6-3, 6-2, 6-2
Tsonga (7) – Gasquet (9) 6-4, 3-6, 6-3, 6-2

Tenisačice
Azarenka (1) – Vesnina 6-1, 6-1
Kuznjecova – Wozniacki (10) 6-2, 2-6, 7-5
Stephens (29) – Jovanovski 6-1, 3-6, 7-5              

Izvor: Agencije