Tarrant prijetio ubistvom svjetskim čelnicima

Napisao je da je izveo napad kako bi 'direktno smanjio imigracijske stope u evropskim državama' (Twitter)

“Možete živjeti u miru u svojim zemljama i nikakvo zlo neće vam doći. Na istočnoj strani Bosfora. No, ako pokušate živjeti na evropskim zemljama, bilo gdje zapadno od Bosfora, mi ćemo vas pobiti i protjerati vas žohare s naših zemalja. Dolazimo po Konstantinopolj i uništit ćemo svaku džamiju i minaret u gradu. Aja Sofija bit će slobodna od minareta i Konstantinopolj će ponovo biti pravi kršćanski. BJEŽITE U SVOJE ZEMLJE DOK JOŠ IMATE ŠANSE!”

Ovo je poglavlje pod nazivom “turcima” u manifestu Brentona Tarranta, Australca koji je bio učesnik masakra u dvije novozelandske džamije u petak.

Ubijeno je 50-ak osoba, deseci su ranjeni i povrijeđeni, a Tarrant je objavio svoj manifest pod nazivom “Velika zamjena”.

Neprijatelji Evrope

Još jedno poglavlje nosi ime “Ubiti neprijatelje visokog profila”. U njemu se navodi:

“Postoje veoma poznati neprijatelji naših nacija, neprijatelji naše rase koji slobodno šetaju našim društvima, visoko podignutih glava, vjerujući da su nedodirljivi. Oni će uskoro shvatiti koliko griješe. Izdajice zaslužuju izdajničku smrt. Bez obzira na to hoće li trebati tri ili 30 godina, ovi ljudi moraju platiti za svoje užasne napade na našu rasu.”

Napadač poziva na korištenje svih mogućih sredstava, “bilo koje metode koja ovim izdajicama daje ispravnu nagradu i to treba biti ohrabreno”.

“Gdje ima volje ima i načina”, piše Tarrant i spominje određene svjetske čelnike:

“Njemačka kancelarka Angela) Merkel, majka svih stvari koje su protiv bijelaca i Germana, na vrhu je liste. Malo ih je učinilo više da nanese štetu i rasno očisti Evropu od svog naroda.”

“(Turski predsjednik Recep Tayyip) Erdogan, vođa jednog od najstarijih neprijatelja našeg naroda i čelnik najveće islamske grupe u Evropi. Ovaj ratni šef mora iskrvariti u vrijeme kad posjećuje svoje etničke vojnike koji vrše okupaciju Evrope. Njegova smrt napravit će podjelu između turskih okupatora koji trenutno okupiraju naše zemlje i etničkog evropskog naroda, a tako će i oslabiti turski stisak u regiji, uklonivši najvećeg neprijatelja Rusije, i destabilizirati i oštetiti NATO.”

Evropa Evropljanima

Tarrant nastavlja kako okupatori moraju “biti uklonjeni s evropskog tla bez obzira na to odakle su ili kada su došli”.

“Romi, Afrikanci, Indijci, Turci, Semiti i drugi, ako niste od našeg naroda, ali živite u našim zemljama, morate biti uklonjeni. Kamo ćete otići ne briga nas niti smo odgovorni za to. Naše zemlje nisu njihov dom, mogu se vratiti u svoje zemlje ili napraviti nove domovine drugdje, ali oni neće okupirati naše tlo.”

Australac piše kako nije bitno hoće li “došljaci” biti mirno, nasilno, sretno ili diplomatski uklonjeni.

“Oni moraju biti uklonjeni. Sve dok se oni ne vrate u zemlje svog naroda, Evropa neće imati pravi suverenitet i niko, bez obzira na etnicitet ili vjeru, ne može zvati Evropu svojom.”

Izvor: Al Jazeera