Tanker-vozovi siju strah u Philadelphiji

Prošla je godina od eksplozije vlaka u gradu Lac-Megantic u Kanadi, koji je prevozio naftu. Tada je poginulo 47 ljudi.

To je potaknulo Ministarstvo prometa SAD-a da iz službe izbaci starije vlakove koji prevoze opasne materije, kako bi se poboljšala javna sigurnost.

No, kritičari tvrde da to nije dovoljno. Žele da ovu vrstu vlakova u potpunosti izbace iz uporabe, bez obzira na to jesu li stari ili novi.

Dva puta na dan ‘tanker-vlakovi’ dugi i pol kilometar dolaze u Philadelphiju. ‘Tanker-vlakovi’, kako ih zove lokalno stanovništvo, isporučuju više od 190.000 barela nafte za rafineriju.

Iskočio iz tračnica iznad rijeke

Rijetki su obraćali pozornost, ali sve do prošlog siječnja. Jedan ‘tanker-vlak’ iskočio je iz tračnica iznad lokalne rijeke.

Zbog svog eksplozivnog sadržaja, prijetio je zagaditi zalihe vode i ugroziti sigurnost stanovnika šestog najvećeg grada u SAD-u.

“Uznemirujuće je gledati te vlakove s vagonima punim nafte kako vise iznad autoputeva ili rijeke u središtu grada”, kaže Coryn Wolk, stanovnik Philadelphije.

Mnogi ondje, ali i diljem SAD-a, dijele to mišljenje. Sve je više onih koji prosvjeduju protiv vlakova koji, kako tvrde, ugrožavaju javnu sigurnost.

Strahuju od još veće nesreće, poput prošlogodišnje u kanadskom gradu Lac-Megantic kada se, nakon što je vlak iskočio iz tračnica, nafta razlila po stambenom kvartu.

U eksploziji koja je uslijedila poginulo je 47 osoba.

Vagoni u kojima se prevozi nafta dizajnirani su 1960. godine. Njihove mane otkrivene su prije 25 godina, ali više od 75.000 ovakvih vagona i dalje je u uporabi.

Uprava željeznica, doduše, jest smanjila njihovu maksimalnu brzinu.

U međuvremenu, promijenio se i sadržaj vagona. Vlakovi danas sve češće prevoze naftu zvanu baken, koja nastaje hidrauličnim drobljenjem istoimenog kamena. I ta nafta je nestabilnija.

Strah od nove katastrofe

Pod pritiskom javnosti, američko Ministarstvo prometa u iduće dvije godine želi izbaciti iz uporabe starije modele ovih vagona.

U Kanadi će biti potpuno uklonjeni do 2017. godine. Međutim, ekolozi tvrde da su reforme prespore.

“Prevoze visoko zapaljivu naftu u zastarjelim vagonima na zastarjeloj infrastrukturi i to kroz naseljena mjesta”, kaže ekologinja Tracy Carluccio.

Carluccio i mnogi drugi strahuju od sljedeće katastrofe te mogućeg gubitka ljudskih života.

Izvor: Al Jazeera i agencije