Oglasi

Talijanska policija plijeni 1.5 milijarda eura imovine mafije

Sva imovina, koja uključuje nekretnine, kompanije i druge vrijednosti, može se povezati s Castelvetranom na Siciliji.
Policija je rekla kako imovinu posjeduju nasljednici pokojnog sicilijanskog poduzetnika Carmela Pattija

Talijanska policija je priopćila u subotu da je počela plijeniti imovinu vrijednu 1.5 milijarde eura uključujući golf teren i ljetovališta kojima upravlja grupa Valtur, kao dio istrage o mafijaškom klanu Castelvetrano.

Policija je rekla kako imovinu posjeduju nasljednici pokojnog sicilijanskog poduzetnika Carmela Pattija, koji je izgradio gospodarsko carstvo uz navodnu pomoć mafijaškog klana bliskim s mafijaškom obitelji Castelvetrano, kojom upravlja mafijaški šef Matteo Messina Denaro, prenosi Hina.

Nekretnine, kompanije...

Sva imovina, koja uključuje i 232 nekretnine, 25 kompanija i 21-metarsko plovilo, može se povezati s Castelvetranom na Siciliji, rekla je policija.

Matteo Messina Denaro (56), koji je u bijegu od 1993. godine, među deset je najtraženijih kriminalaca na svijetu.

Nakon smrti Bernarda Provenzana 2016. i Salvatorea Riine 2017. godine, starijih šefova mafije, Denara se smatra neprikosnovenim vrhovnim šefom Cosa Nostre, sicilijanske mafije.

Izvor: Agencije

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove autora komentara, a ne stavove Al Jazeere Balkans. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja jer takvi komentari neće biti objavljeni. Al Jazeera Balkans zadržava pravo da određene komentare obriše bez najave i objašnjenja.