Talibani ubili 49 ljudi, među njima i članove izbornog štaba

Afganistan
Glasnogovornik guvernera provincije Nangarhar rekao je da je 40 povrijeđenih prevezeno u bolnicu (EPA)

Talibanski borci napali su tijekom vikenda afganistanske snage sigurnosti u tri pokrajine i ubili najmanje 49 ljudi, uključujući i osam dužnosnika izbornog povjerenstva, dok se u nedjelju nastavljaju mirovni pregovori između SAD-a i talibana

Talibani su u južnoj pokrajini Kandahar u subotu navečer raznijeli četiri ukradena vojna vozila u blizini sjedišta policije u okrugu Maroof, pri čemu je poginulo 11 policajaca, prenosi Hina. 

Smrtno je stradalo i osam izbornih povjerenika koji su u sjedištu policije registrirali glasače za predstojeće predsjedničke izbore u rujnu.

U istom je napadu ranjeno 27 ljudi.

Mirovni pregovori u Dohi

U nedjelju je napadnuta vojna baza Imam Sahib u pokrajini Kunduz, gdje je poginulo najmanje 12 ljudi, a 26 pripadnika provladine milicije je ubijeno u sjevernoj pokrajini Baghlan.

U međuvremenu je u Dohi, glavnom gradu Katara, u subotu započeta nova runda pregovora između SAD-a i talibana za pronalaženja miroljubivog rješenja za sukob u Afganistanu, koja se nastavila i u nedjelju.

Katarska strana je objavila da dvije strane pregovaraju o detaljima povlačenja stranih trupa iz Afganistana, jamstvima vezanim uz borbu protiv terorizma, pokretanju unutarnjeg dijaloga u cilju uspostave mira i sveobuhvatnom prekidu vatre.

Izvor: Agencije