Oglasi

Talibani na sjeveru Afganistana oslobodili 235 talaca

Zarobljeni civili oslobođeni su nakon posredovanja lokalnih starješina, ali nepoznat broj ljudi još je u zarobljeništvu.
Najmanje 50 osoba, većinom civila, ubijeno je u seluEPA

Talibani su u nestabilnoj pokrajini Sar-e Pul, na sjeveru Afganistana nakon posredovanja starješina u utorak navečer oslobodili više od 235 talaca, rekao je jedan zvaničnik. 

"Večeras je oslobođeno 235 osoba, među kojima su žene i djeca iz sela Mirza Olon nakon posredovanja starješina i zvaničnika pokrajine Sar-ePul", rekao je glasnogovornik guvernera Zabihullah Amani.

"Oni su živi i zdravi evakuirani u glavni grad pokrajine, Sar-ePul City, ali postoji još nepoznat broj talaca u selu", dodao je taj glasnogovornik.

Jedan sigurnosni izvor je rekao da bi se u  selu sa šiitskom većinom, gdje je u subotu ubijeno više desetaka civila, moglo nalaziti još najmanje stotinjak civila.

Ubijeni većinom civili

Amani je spomenuo "najmanje 150 porodica koje su u subotu odveli napadači, koalicija talibana sa grupom Islamska Država Irak i Levant (ISIL)".

Najmanje 50 osoba, većinom civila, ubijeno je u selu.

"Oslobođeno je 235 talaca. Toliko su šokirani da ne mogu govoriti", potvrdio je guverner pokrajine Mohamad Zaher Wahdat za kanal Tolo News.

Izvor: Agencije

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove autora komentara, a ne stavove Al Jazeere Balkans. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja jer takvi komentari neće biti objavljeni. Al Jazeera Balkans zadržava pravo da određene komentare obriše bez najave i objašnjenja.