Tadić: Jedino se ujedinjeni demokrati mogu suprotstaviti Vučiću

Boris Tadić: Promjeni hoću da doprinesem svojim iskustvom pobjeda nad starim i novim radikalima (EPA)

Predsjednik Socijaldemokratske stranke – SDS Boris Tadić izjavio je kako samo velika i ujedinjena demokratska stranka ima kapaciteta da se suprotstavi režimu predsjednika Srbije Aleksandra Vučića.

On je za Blic od četvrtka rekao kako se Demokratska stranka – DS u jednom trenutku, promjenom politike i načina funkcioniranja, počela odricati te uloge i kako se svodi na minornu stranku, koja ne može utjecati na promjene.

“Poslednji je trenutak da se to promeni i toj promeni hoću da doprinesem svojim iskustvom pobeda nad starim i novim radikalima”, kazao je Tadić, prenosi agencija Beta.

On je ocijenio kako ujedinjenje ima smisla samo ukoliko bude postavljeno na temeljima na kojima ta stranka može ponovo zauzeti ulogu u društvu i na političkoj sceni koju je imala.

“Nadam se da će to biti moguće već do kraja ove godine, ili početkom sledeće, a tek kada dođe do konačnog ujedinjenja funkcuionisaćemo kao jedinstven subjekt u svakom smislu”, kazao je.

Novo lice da pobijedi na izborima

Tadić je rekao kako će stranke članice unije demokrata, odnosno DS, Zajedno za Srbiju i SDS, biti pravno i politički kao posebni subjekti, jer je odluka o ujedinjenju samo prvi korak ka realizaciji ideje obnavljanja velikog DS-a.

“Do konačnog ujedinjena funkcionišemo kao odvojene stranke, stranke članice postoje kao i do sada, samo što ćemo ubuduće koordinisati sve naše aktivnosti i stavove”, istakao je on.

Upitan ko će biti predsjednik nove stranke, on je kazao kako će to biti novo lice, koje će generirati nove ideje i dobiti masovnu podršku za njih, odnosno pobijediti na izborima.

“Pa će tako i predsednik velike demokratske stranke biti onaj koji uspe da ispuni te kriterijume, a ja ću svakome ko, pored tih, zadovoljava i moralne kriterijume, sa velikim zadovoljstvom pomoći”, kazao je bivši predsjednik Srbije i bivši predsjednik DS-a.

Izvor: Agencije