Svi klubovi iz regije oprostili se od Evrope

Jedini gol za pobjedu Seville postigao je Denis Suarez (AFP)

Iako su odigrali još dobru sezonu u Europi, nogometaši Rijeke nisu uspjeli pobjediti Sevillu na gostovanju i tako osigurati proljeće u Europskoj ligi.

Sevilla je minimalno slavila golom Suareza, što se pokazalo dovoljnim za konačnu pobjedu.

U drugoj utakmici iste skupine Feyenoord je potvrdio prvo mjesto na ljestvici, pobijedivši na gostovanju u Liegeu domaći Standard rezultatom 3:0.

Rijeka je na kraju – s dvije pobjede, jednim neriješenim rezultatom i tri poraza zauzela treće mjesto.

Dinamo se oprostio pobjedom

Prethodno se pobjedom od Europske lige oprostio zagrebački Dinamo. Na svom terenu pobijedili su škotski Celtic rezultatom 4:3.

Tri pogotka za Dinamo je postigao Marko Pjaca, u strijelce se upisao i Marcelo Brozović, dok su strijelci za Celtic bili Chris Commons, Stefan Šćepović i Josip Pivarić (autogol).

Protiv oslabljenoga sastava Celtica istaknuo se mladi Pjaca, a da nije bilo velike smušenosti obrane prilikom sva tri zgoditka Celtica, pobjeda je mogla biti uvjerljivija.

Hrvatski prvak je tako Europsku ligu zaključio onako kako je i počeo natjecanje, jer je nakon Astre (5:1) u Maksimiru pao i Celtic (4:3), no to su bili i jedini bodovi i svijetli trenuci Dinama u Europi.

Celtic je, unatoč porazu, ranije osigurao prolaz u iduću rundu natjecanja, baš kao i prvoplasirani Red Bull, koji je u posljednjem kolu u Salzburgu pobijedio rumunjsku Astru 5:1.

Partizanov remi za posljednje mjesto

I nogometaši beogradskog Partizana oprostili su se od Europske lige, a natjecanje po skupinama završili su kao posljednjeplasirani tim.

Niti protiv grčkog Asterasa nisu uspjeli zabilježiti pobjedu, te su u Beogradu odigrali bez golova.

Oba kluba oprostila su se od daljeg sudjelovanja na europskoj sceni, budući da su plasman u drugu fazu natjecanje iz njihove skupine ranije osigurali Tottenhem i Bešiktaš.

Predstavnik Srbije nije uspio obradovati svoje navijače i zabilježiti makar jednu pobjedu, pa je sa dva remija i četiri poraza okončao nastup na začelju ljestvice s dva osvojena boda, dok je Asteras završio kao trećeplasirani.

Prolaz u idući krug ostvarili su Borussia Moenchengladbach, Villarreal, Club Brugge, Torino, Bešiktaš, Tottenham, Salzburg, Celtic, Dinamo Moskva, PSV Eindhoven, Inter, Dnjipro, Feyenoord, Sevilla, Everton, Wolfsburg, Napoli, Young Boys, Dinamo Kijev, Aalborg, Fiorentina, Guingamp, Legia i Trabzonspor.

Iz Lige prvaka sele u Europsku ligu Olympiakos, Liverpool, Zenit, Anderlecht, Roma, Ajax, Sporting i Athletic Bilbao.

Izvor: Al Jazeera i agencije