Oglasi

Švedski Ericsson ukida 1.550 radnih mjesta

Grupa u Švedskoj zapošljava oko 17.800 radnika i oko 100.000 u zemljama širom svijeta.
Prošlog mjeseca Ericsson je izvijestio o 43-postotnom padu neto dobiti u trećem tromjesečjuAFP/Getty

Švedski proizvođač opreme za mrežnu telefoniju Ericsson objavio je u srijedu da će ukinuti 1.550 radnih mjesta u matičnoj Švedskoj kako bi smanjio troškove, napominjući da je najveći dio ušteda planiran u ključnom odjelu mrežne opreme.

Grupa u Švedskoj zapošljava oko 17.800 radnika i oko 100.000 u zemljama širom svijeta, a u srijedu je izvijestila da će uštede biti ostvarene u svim segmentima poslovanja, uključujući marketing, upravu, istraživanje i razvoj, nabavu i usluge.

Prošlog mjeseca Ericsson je izvijestio o 43-postotnom padu neto dobiti u trećem tromjesečju, budući da su finansijske teškoće potaknule telekomunikacijske operatere na pojačani oprez pri ulaganjima u mrežnu infrastrukturu.

Prošle godine Ericsson je izašao iz zajedničkog ulaganja sa Sony Ericssonom kako bi se fokusirao na temeljno poslovanje.

Izvor: Agencije

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove autora komentara, a ne stavove Al Jazeere Balkans. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja jer takvi komentari neće biti objavljeni. Al Jazeera Balkans zadržava pravo da određene komentare obriše bez najave i objašnjenja.