Suspendiran stadion ‘Pecara’ u Širokom Brijegu

Tokom utakmice u nekoliko navrata pristalice domaćeg kluba skandirale su i fašistički (Anadolija)

Takmičarska komisija Nogometnog/Fudbalskog saveza Bosne i Hercegovine (N/FS BiH) na današnjoj vanrednoj sjednici u Sarajevu donijela je odluku o suspenziji stadiona “Pecara” u Širokom Brijegu do okončanja disciplinskog postupka.

Disciplinski postupak pokrenut je radi dešavanja na revanš utakmici finala Kupa BiH, između Širokog Brijega i Sarajeva, igranoj u srijedu, prenosi agencija Anadolija.

”Suspenduje se NK Široki Brijeg od odigravanja svih utakmica na stadionu ‘Pecara’ do okončanja disciplinskog postupka. Cjelokupan materijal sa revanš utakmice finala Kupa BiH Široki Brijeg-Sarajevo ustupa se Disciplinskoj komisiji N/FS BiH, radi vođenja disciplinskog postupka protiv NK Široki Brijeg“, saopćeno je iz N/FS BiH.

Zviždanje i uvrede

Tokom intoniranja himne BiH u srijedu na stadionu “Pecara” više stotina navijača Širokog Brijega je zviždalo, a potom i uzvikivali “Mi, Hrvati”.

Tokom utakmice u nekoliko navrata pristalice domaćeg kluba skandirale su i fašistički, ustaški pozdrav “Za dom spremni”, te vrijeđali pripadnike bošnjačkog naroda povicima “Ubij balije”… Na tribinama je istaknuta i ratna zastava Hrvatskog vijeća odbrane (HVO).

Navijači Širokog Brijega, takođe, tvrdim predmetima gađali su fudbalere Sarajeva i sudije. Tokom meča upotrebljavali su i na stadionima nedozvoljenu pirotehniku.

Uz sve to, ovo nije bilo prvi put da se slični nacionalistički ispadi dešavaju na stadionu ”Pecara” što za NK Široki Brijeg može biti otežavajuća okolnost u disciplinskom postupku N/FS BiH.

Izvor: Agencije