Sudija isključio pet igrača nakon meča

Parkinson: Pogledat ću snimak utakmice i ako je ijedan moj igrač kriv za tuču, platit će žestoke kazne (Getty Images)

Pet nogometaša dobilo je crvene kartone u svlačionicama nakon masovne tuče na terenu po okončanju utakmice engleske lige League Two (četvrti rang) između domaćeg Bradford Cityja i Crawley Towna koji se bori za plasman u League One.

Gosti su u utorak navečer slavili sa 2:1, a nakon meča koji je obilovao grubostima i žutim kartonima, uslijedio je fizički obračun igrača koji je rezultirao crvenim kartonima za tri igrača Bradforda i dva Crawleyja.

Kada se smirila situacija na terenu, glavni sudija Ian Williamson odlučio je isključiti Andrewa Daviesa, Lukea Olivera, golmana Jona McLaughlina (svi Bradford), Kylea McFadzeana i Claudea Davisea (oba iz Crawleyja).

Za Andrewa Davisa je ovo treći crveni karton aktuelne sezone i automatski je suspendiran na pet mečeva.

Žestoke kazne

„Ne mogu vjerovati šta se desilo. Nikada nisam bio u situaciji da sudija dođe u svlačionicu, odvuče igrače u stranu i isključi ih. Meni nije dozvolio ni da priđem“, kazao je menadžer Bradforda Phil Parkinson.

„Izgledalo mi je kako je sudiji veoma jasno šta se desilo. Pogledat ću snimak utakmice i ako je ijedan moj igrač kriv za tuču, platit će žestoke kazne.“

Njegov kolega sa suprotne strane Steve Evans kazao je kako je upravo Bradfordovog Daviesa vidio kako „trči prema mojim igračima i udara ih“.

„Bilo je to teško gledati. Četvrti sudija mi je potvrdio kako je Bradfordov Davies dotrčao i udario nekoga. Onda se desilo veliko komešanje igrača koji su se prethodno skupili kako bi se rukovali“, navodi Evans.

„Ovo je sramotno jer to umanjuje značaj utakmice koja je bila odlična.“

Izvor: Agencije