Sudar dva vojna helikoptera kod Havaja

Kapetan marinaca Timothy Irish potvrdio je kako je u toku aktivna akcija potrage i spašavanja (AP)

Američka obalna straža u petak traži preživjele nakon dojave o sudaru dva vojna helikoptera sa 12 osoba blizu obala otoka Oahua, u arhipelagu Havaja, rekla je glasnogovornica spasilačke službe Sara Mooers, prenose agencije.

“Našli smo krhotine četiri kilometra od obale i sada pretražujemo područje. Za sada nismo našli niti jednog člana posade”, dodala je, preciziravši da su primili poziv nešto prije ponoći po mjesnom vremenu.

Obalna straža pokrenula je operaciju nakon dojave o sudaru dva vojna helikoptera sjeverno od Oahua, objasnila je glasnogovornica.

“Primili smo informaciju od mornarice da su se dva helikoptera kretala blizu tog otoka sa po šest članova posade u svakom”, rekla je.

Teški uvjeti za potragu

Obalna straža uputila je helikopter MH65 Dolphin i avion Hercules HC130 na mjesto nesreće, koji su locirali ostatke letjelica.

Američka mornarica je poslala helikopter kao pojačanje, a i vatrogasci su također u toj zoni s jednim helikopterom i brodom za spašavanje.

Kapetan marinaca Timothy Irish potvrdio je kako je u toku aktivna akcija potrage i spašavanja te da je riječ o transportnim helikopterima tipa CH-53E.

Mooers je za radiostanicu KNX-AM iz Los Angelesa izjavila kako teški vremenski uvjeti otežavaju potragu zbog tame i visokih valova.

Još nema informacija o uzroku sudara te da li su pronađeni eventualni preživjeli.

Izvor: Agencije